28.5.09

Euforia anti-culé.

Barcelona 2, Manchester United 0. Los blaugranas se llevan por tercera vez la copa de la Champions. Y oigan, yo les felicito. Incluso celebro su alegría y que esta victoria les haya servido de placebo para olvidarse de todo. Pero créanme cuando les digo que lo que no voy a celebrar es el incivismo de algunos de los pseudoaficionados que aprovecharon la celebración de anoche para descargar su histeria destrozando todo lo que se interponía en su camino. Con esto no pretendo generalizar y decir que todos los aficionados al fútbol sean unos auténticos gañanes, pero entendamos que esta minoría desvirtúa gravemente a toda la afición.

La celebración que se vivió ayer entre Canaletes y Plaça Catalunya terminó con una factura de entre 74.000 y 100.000 euros en mobiliario urbano y más de un centenar de detenidos. ¿Soluciones? Yo no tengo, pero gracias a una ley seca provisional en Roma sólo hubo 19 detenidos. Me parece un dato significativo, por lo menos.

4 comentarios:

  1. Jo era per allà prop de Canaletes i és veritat que hi havia cap quadrats que destrossaven qualsevol cosa que es trobessin perquè sí, però em va semblar més perillós que els mossos tinguessin tallats Pelai, Tallers, Pintor Fortuny, del Carme i no sé si algun carrer més a tocar de la Rambla: de què va servir col·lapsar tota la zona? Allò era provocar un tap monumental.

    Ah, i visca el Barça! Perquè, malgrat tots els imbècils que corren pel món sense altra feina que fer merder... poques coses aconsegueixen una felicitat tan col·lectiva, no?

    ResponderEliminar
  2. Totes dues coses són lamentables, però també estic segura que si els mossos actuessin d'una altra manera la meitat d'aquestes destrosses no s'haurien produït.. no és justificable, però l'odi genera odi, i gran part d'això no és més que una resposta.
    De totes maneres, tu ho has dit, "pseudoaficionats". A mi el futbol no m'agrada però m'encanta veure la gent contenta, suposo que de la gran majoria de les persones en treu una cosa bona, i d'una altra part en treu el pitjor.

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  4. Jo és que penso que en aquest país (i aquest món) res no és el que sembla, i sí, les destrosses estan totalment injustificades i em fan molta ràbia, però també és cert que tota acció té una reacció i que ahir vaig veure coses (per part de les suposades "autoritats") que, més que ràbia, provoquen una impotència desmesurada, i que potser a mi també m'haurien fet trencar coses.

    Ah, i una cosa, això de la suposada llei seca... per la tele mateix han dit que no es va aconseguir gaire que es complís, o sigui que no pensem en això i, no ho sé, reflexionem una mica sobre si les mesures que es prenen aquí realment són gaire efectives...

    ResponderEliminar